Сакральна географія і феномен паломництва

У рамках VII Хортицької прадакшини, котра пройде 4-8 липня 2011 р. в Запоріжжі, 7 липня   відбудеться семінар «Сакральна географія і феномен паломництва». Місце проведення – балка Совутина, орієнтовний початок семінару – 17:00. Основна доповідь:
 
преподобний Віктор (голова буддійської громади Дгарма-чакра, м. Запоріжжя). Сакральна географія буддизму магаяни (російською мовою).
 
Серед учасників семінару: Світовит Пашник – верховний волхв Руського Православного Кола, Ілля Афанасьєв – к.і.н., випускник Національного університету «Києво-Могилянська академія», автор книги «Історія туризму» (К., 2005, у співавторстві). Орієнтовний регламент: виступ із доповіддю – до 20 хв., запитання і обговорення доповіді – до 10 хв., виступ у спільному обговоренні – до 5 хв. Наскрізна тема для спільного обговорення: «Сакральна географія у ХХ – на початку ХХІ століть: виклики і перспективи».
 
8 липня з 10:00 до 16:00 робота семінару з сакральної географії продовжиться в конференц-залі Національного заповідника «Хортиця». З доповідями виступлять:
 
Ceргій Філоненко (буддійський монах, орден Ніппондзан Мйоходзі, Донецьк). Дніпро – один із сакральних басейнів духовності Євразії (російською мовою);
Богдан Білецький (студент, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Київ). Сакральна географія в українському фольклорі: казки та народні пісні;
Юрій Завгородній (докторант, Інститут філософії НАН України, Київ). Запорізький край, Хортиця і сакральна географія: 1917-1961 рр.
 
Орієнтовний регламент: виступ із доповіддю – до 20 хв., запитання і обговорення доповіді – до 10 хв. Перерва до 15 хв. У рамках семінару заплановані також перегляд та обговорення відеофільмів: д/ф «Жива легенда століть» (Київнаукфільм, 1990, тривалість 19 хв.), х/ф «Чумацький шлях» (режисер Луїс Бонюель, 1969, тривалість 1 год. 42 хв.).
 
Усі творчі і конструктивні пропозиції у розвиток задуму вітаються. Контактний телефон: 096-219-20-56 (Юрій Завгородній).

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте