Повзуче відродження українських ультраправих?

У вівторок, 27 вересня 2011 р., о 18:30 в Науково-дослідному центрі візуальної культури при Національному університеті «Києво-Могилянська академія» відбудеться засідання соціальної лабораторії № 6 на тему «Повзуче відродження українських ультраправих? Випадок партії «Свобода».» Доповідач: Антон Шеховцов, головний редактор книжкової серії «Дослідження ультраправих» (ibidem-Verlag, Німеччина), дослідницька група «Радикалізм і нові медіа» (Університет Нортгемптона, Англія). Дискутанти: Андреас Умланд, ДААД-доцент німецьких та європейських студій, кафедра політології Національного університету «Києво-Могилянська академія»; Кирило Галушко, Інститут європейських досліджень НАНУ, директор Центру імені В. Липинського; В’ячеслав Ліхачов, Конгрес національних громад України.

Адреса: Київ, вул. Григорія Сковороди, 2 (Староакадемічний корпус НаУКМА, 1 поверх).

5 коментарів

Святослав Вишинський
У таких заходах буває необхідно брати участь. Хоча би для того, щоб публічно показувати, що доповідачі ідеологічно упереджені, і тому не мають права претендувати на «наукову об'єктивність» і взагалі на принцип «науковості» як такий. Особливо враховуючи, що їхні дослідження не є незалежними, оскільки фінансуються фондами, мотивованими конкретною політичною ідеологією (лібералізмом), безпосередньо опонуючою самому об'єкту дослідження. Тож слід розглядати подібні зустрічі не як «наукові», а як «політичні» — раз і назавжди продемонструвавши їх псевдо-науковий формат. Представники Всеукраїнського об'єднання «Свобода» також вітаються — для «збалансованої» подачі матеріалу.
Галина Дичковська
Дуже слабо вірю в «наукову об'єктивність» будь-кого.
А назва «Повзуче відродження...» наперед вказує спрямованість подальшої роботи. Результат відомий ще до початку.
Сергій Стуканов
Вульгарна назва. Її закінчення — «випадок партії „Свобода“» — не менш промовисте :) Задля збереження бодай позірної безсторонності й науковості могли б написати «на прикладі партії „Свобода“» абощо. Натомість неприховане презирство.
Святослав Вишинський
Ніякої об'єктивності очікувати не доводиться — сам Центр візуальної культури НаУКМА (колишній Центр сучасного мистецтва Джорджа Сороса) позиціонується в якості оплоту нових лівих ідей і того, що можна назвати «лівим лібералізмом». У цілому наукова та публіцистична діяльність Антона Шеховцова та Андреаса Умланда зосереджена на «вивченні» українського та російського правих політичних спектрів — із подальшим тавруванням усього, що не відповідає стандартам лібералізму. Що є правомірним у площині політичної риторики — не є таким, однак, у сфері науки з її ідеалами об'єктивності.
Святослав Вишинський
Суб'єктивним неуникно є будь-який дослідник, проте суб'єктивність буває різною — як особиста позиція, ставлення, або як офіційна ідеологічна позиція конкретної організації або фонду, що дослідження фінансує або підтримує. Очевидно, що в другому випадку «суб'єктивність» дослідника прямо корелюється з фінансовою допомогою, яку він отримує для отримання завідомо запланованого результату. Назва, у свою чергу, тільки підкреслює псевдо-науковий характер заходу — у таких випадках тому слід чітко змінювати термінологію, і замість слова «експерт» або «дослідник» вживати слово «політичний пропагандист».
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте