The Matriархат. Деконструкція реальності

У вівторок, 12 лютого 2013 р., о 19:00 у Чернівцях у Культурно-мистецькому центрі «Українська книга» з відкритою лекцією «The Matriархат. Деконструкція реальності» виступить координатор Міждисциплінарного дослідницького проекту «Politosophia» Святослав Вишинський. Організатор: Міждисциплінарна дослідницька група «Politosophia». В рамках лекції на матеріалі художнього фільму Енді і Ларрі Вачовскі «Матриця» будуть розглянуті підстави та філософські орієнтири людського буття в контексті міфології, гностицизму і метафізики нетотожності. Захід відбудеться за адресою: м. Чернівці, Центральна пл., 10 (2 поверх, «Literatur Cafe»). Вхід вільний.

17 коментарів

Святослав Вишинський
N.B. За влучне формулювання подяка людині з особливим поглядом.
Святослав Вишинський
Перша частина лекції (відео-запис):

Святослав Вишинський
Додано рукописний план лекції «The Matriархат. Деконструкція реальності».
Святослав Вишинський
Друга, завершальна частина лекції (аудіо-запис):

Сергій Воронцов
Хорошая лекция, Святослав
Михайло Шморгун
Підтримую Сергія… Треба продовжувати «культ.просвєт».
Вишинський — наше всьо!
Галина Маслак
Вишинський — наше всьо!
Олег Тудан
А футболочка-то знаковая. Увы.
Святослав Вишинський
«Opa war Sturmführer bei der SS.»
Олег Тудан
Ну да, симпатия к Landser заведомо симптоматична, каков каламбур получился.
Святослав Вишинський
Направду, немає симпатії ні до «Landser», ні до самого принципу Землі. Є симпатія до інших, вагоміших символів. Кожен прочитує те, що хоче прочитати.
Олег Тудан
Тем не менее каждый несет ответственность за те или иные символы, которые использует — в одежде, татуировках, рюшечках, фенечках, браслетах и др.
Святослав Вишинський
Кожен відповідає за те, що несе він, а не за те, що додумують інші. Було б надто тоталітарно втручатись у чужі голови аж настільки, щоб вимагати від них одностайного мавпування. Чи не тут заритий fasciзм?
Олег Тудан
Я не говорю про «мавпування», но есть же разница между футбичем, скажем, «Death in june» и Ландсер. Да хрен с ним, визуальный ряд тех же Leibach может казатся провокативным, но не настолько «говорящим» о его слушателе, как ношение футболки Ландсер.
Святослав Вишинський
За такою логікою остракізму слід піддавати навіть символ т.зв. «кельтського хреста», проте його носіння іще не гарантує приналежності до певної субкультури або певної ідеології. Справа не в «Landser», а в значно вагоміших (консервативно-революційних і не тільки) образах, до яких такі проекти іноді апелюють — з більшою або меншою глибиною. Найчастіше — з меншою, але це применшує лишень інтерпретаторів, а не інтерпретоване ними.
Олег Тудан
Говорить, что Ландсер аппелирует к консервативно-революционному так же нелепо, как и утверджать, что «Кому вниз» — это «музыка высокого духа».

Это мы еще про NSBM не говорили, кстати.

Святослав Вишинський
У візуальному аспекті обговорюваної нами ілюстрації — апелює, оскільки й відношення до «Landser» вона має надто умовне. Про творчість «КОМУ ВНИЗ» слід дискутувати диференційовано, так як музика 1996 р. — далеко не схожа на нинішню. NSBM — узагалі своєрідний оксюморон, відтак він нас може цікавити найменше.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте