Сепаратизм і перспектива створення національних держав на території Російської Федерації

Група політичних досліджень «Політономія» проводить конкурс есе на тему: «Сепаратизм і перспектива створення національних держав на території Російської Федерації». Конкурс проходить за підтримки заступника голови Київської обласної ради Юрія Ноєвого. До участі запрошуються студенти, аспіранти, молоді наукові співробітники віком до 30 років, які цікавляться питаннями новітньої історії та зовнішньої політики, міжнародної безпеки та суміжних гуманітарних дисциплін.

Актуальні питання:

— Аналіз політичної думки на дану тему. Юрій Липа, ОУН-УПА, УГВР.
— Північний Кавказ – чеченські війни, нестабільність в Дагестані, конфлікти в Північній Осетії та Інгушетії.
— Республіки Поволжя. Фактор Татарстану.
— Вплив Фінляндії на півночі Росії. Карелія. Ерзя та інші нації.
— Сибірські республіки – Саха, Бурятія, Тува.
— Фактор сепаратизму етнічно російських територій. Спроба створення Уральської республіки.
— Чинник Китаю і його міграційної політики на Далекому Сході.

Вимоги: вільна форма (есе), вітається власна позиція та її обґрунтування. Об’єм – 10-12 сторінок формату А4, міжрядковий інтервал – 1,5, кегль – 14. Тексти, інформацію про учасника та контакти надсилати на адресу: esekonkurs2014@gmail.com. Кінцевий термін подання матеріалів – 10 червня 2014 року включно.

Автори кращих робіт одержать винагороду. Переможець отримає 1500 грн., за друге місце – 1000 грн., за третє – 800 грн. Робота повинна бути написаною спеціально для цього конкурсу і не публікуватися до закінчення конкурсу. Роботи учасників будуть оприлюднені на веб-сайті Групи політичних досліджень «Політономія». Результати будуть оголошені на сторінці www.politonomia.org.ua 20 червня 2014 р.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте